Pentru a primii o oferta personalizata cu modelul de casa ales, nu trebuie decat sa faci o cerere de oferta in site de pe butonul “Vezi pretul casei dorite”, raspunzand la cateva intrebari foarte scurte. In maxim 24 h vei primii oferta, conceputa dupa cerintele tale.
Elementele care compun casele Soleta sunt prefabricate in proportie de 100%, la santier acestea se asambleaza fara a mai fi nevoie de alte prelucrari suplimentare. Casele Soleta se pot transporta rutier (camioane TIR) sau oriunde in lume cu containere de 20 si 40 de picioare. Termenele actuale de livrare se situeaza intre 3 si 4 luni, dar acesta poate creste dat fiind numarul foarte mare de cereri la care trebuie sa raspundem.
Pretul variantelor zeroEnergy depinde foarte mult de cei doi factori enumerati mai sus: consumul utilizatorului casei si potentialul energetic al zonei de amplasare. Asadar pretul instalatiilor zeroEnergy se poate calcula doar dupa ce aflam zona in care va fi amplasata viitoarea casa si valoarea insumata a puterilor electrice pentru toti consumatorii electrici ai casei. Totusi, pentru exemplificare, am atasat fiecarui model Soleta o oferta pentru pachetul zeroEnergy electric de baza. Extinderea acestuia este insa foarte simpla.
Am avut in vedere doua obiective distincte:
1. Reducrerea pierderilor energetice la minimum prin metode pasive (izolare termica, ermetizare, iluminare naturala, etc.) si active (recuperarea energiei, consumatori electrici economici, etc.).
2. Dotarea casei cu sisteme energetice neconventionale necesare acoperirii consumului propriu si respectiv, obtinerea standardului zeroEnergy.
Daca in cazul primului obiectiv solutiile alese de noi se aplica tuturor caselor Soleta pe care le fabricam, pentru cel de-al doilea obiectiv lucrurile se complica putin, in ecuatie apar doua variabile: in primul rand consumul energetic al locuintei este strans legat de obiceiurile locatarului si de atitudinea economica a acestuia si doi, potentialul si sursele energetice neconventionale ale zonei unde se construieste casa. Cu alte cuvinte, sistemul zeroEnergy al unei case Soleta construita la Navodari difera foarte mult de cel a Soletei construita la Brasov. Difera atat ca si componenta cat si ca valoare financiara.
Din acest motiv am decis ca ofertele Soleta sa cuprinda instalatiile zeroEnergy doar la capitolul dotarilor optionale, urmand ca pentru fiecare caz in parte noi sa va propunem solutia ideala pentru casa dumneavoastra.
Soleta.ro © 2020
Contact:
E-mail: mainoffice@soleta.ro
Tel:+40 723 300 302
Tel. info tehnic: +40 723 300 301
Cei 10 ani de garantie implica toate componentele casei, cu conditia respectarii unor masuri minime de intretinere regulata. Totusi , trebuie precizat ca durata de viata estimata este mult mai lunga, o casa Soleta poate fi lasata mostenire cu mandrie!
Structura caselor este realizata din lemn lamelar din rasinoase (clasa GL24), acoperisul este din sindrila naturala din lemn de pin, realizata manual printr-o tehnica straveche traditionala romaneasca. Atat dusumelele exterioare cat si cele interioare sunt tot din lemn de pin. Pentru constructia caselor Soleta folosim in proportie de 95% numai materiale naturale. Toate tratamentele si materialele de finisare ale lemnului sunt realizate cu substante ecologice importate din Europa.
Pentru incalzirea caselor Soleta propunem mai multe variante, diferite intre ele prin cost si „comoditatea” exploatarii:
1. Instalatie de producere a energie prin fermentatia resturilor vegetale (compost).
2. Centrala cu lemne
3. Pompa de caldura
Observatie: Pentru orica dintre modelele Soleta va propunem optional si realizarea unei mase termale care, in perioadele friguroase, sa compenseze o buna parte din necesarul de energie termica a locuintei.
Cheltuielile pentru incalzirea caselor Soleta depind de solutia tehnica aleasa. Daca, spre exemplu, am ales o instalatie prin compost, cheltuielile directe lunare nu depasesc suma de 10 lei. In situatia unei instalatii cu pompa de caldura suma lunara se situeaza intre 10 si 150 de lei, depinde daca instalatia este alimentata din reteaua publica de electricitate sau din sursele casei. In acest caz trebuie sa luam in calcul si investitia initiala in sistemele de producere a energiei electrice neconventionale, respectiv amortizarea acestora.
La fel ca si in cazul incalzirii caselor, izolarea termica foarte performanta reduce si necesarul de energie pentru racirea caselor, propunerea noastra este racirea prin tavan cu o instalatie speciala. Pentru detalii va rog sa-mi trimiteti un mesaj e-mail.
Cu ajutorul panourilor solare standard, iar in lipsa energiei solare, prin sursa de energie termica a casei, una dintre cele propuse de noi si pentru incalzirea locuintei.
Energia electrica, in situatia in care casa este doatat cu o instalatie fotovoltaica, se stocheaza in bateria de acumulatori. Pentru stocarea energiei termice, este necesar sa optati pentru realizarea unei mase termale atasate locuintei, a carei dimensionare va asigura si stocarea energie necesare functionarii normale a casei.
Casele Soleta trebuie orientate cu fatada principala spre est sau vest ,astfel incat spre sud sa expunem acoperisul pe care sunt montate panouri solare.
Acoperisul este realizat din sindrila naturala din lemn se rasinoase, prelucrata si montata manual prin metode mestesugaresti. Am preferat aceasta solutie atat pentru aportul in sustenabilitatea casei dar si pentru charm-ul cu care-i completeaza arhitectura. Durata de viata pentru acesta solutie este de minimum 50 de ani, in conditiile climatice ale Romaniei.Ferestrele casei sunt din lemn de rasinoase, au dubla camera de argon, coeficientul de transfer termic fiind de 0.73w/mpK.
Acestea sunt foarte luminoase, pe tot timpul zilei nefiind necesara iluminarea artificiala. Dupa lasarea serii, pentru iluminat sunt utilizate doar corpuri de iluminat LED ce pot fi optional controlate prin sistemul de management al locuintei, in acest caz economie de energie electrica necesara iluminatului artificial este de pana la 45%.
Da, la prima vedere asa este, padurile sunt plamanii pamantului, noi taiem padurile ca sa fabricam case ecologice! In realitatea romaneasca acesta este raul cel mai mic, insa in tarile in care exploatarea lemnului se face coordonat si responsabil, casele din lemn sunt expresia ecologismului. Iata dece:
Pentru fabricarea, transportul si construirea unei case din lemn se consuma mult mai putina energie decat este necesara pentru o casa din caramida, beton, otel, etc.
Si daca vorbim despre energia consumata, vorbim despre poluare. Energia prezentului se obtine din surse conventionale: petrol, gaze, carbune.
Asadar pe scurt:
- Lemnul este o resursa regenerabila, combustibilii fosili, nu!
-Dintre toate materialele de construcție utilizate în mod obișnuit, lemnul are cel mai mic consum de energie și cea mai mica emisie de C02.
Casele din lemn sunt mult mai bine izolate termic, deci se utilizeaza mai putina energie pentru incalzirea lor.
- In tarile responsabile utilizarea lemnului in constructii încurajează dezvoltarea silviculturii, respectiv reducerea cantitatii de CO2 din atmosfera.
-Lemnul stocheaza carbonul asimilat in timpul vietii arborelui, asadar prin refacerea padurilor prin replantari crestem capacitatea de absorbtie a CO2 din atmosfera- avem mai multi copaci decat inainte!
- Lemnul este creat prin fotosinteza, asadar lemnul stocheaza energie solara pe care o cedeaza la sfarsitul ciclului de viata prin ardere, substituind astfel energie obtinuta prin arderea de combustibili fosili.
Aceasta solutie de fundare, din pacate destul de greu acceptata de autoritatile din tara noastra, este valabila pentru modelele Soleta cu suprafata de pana la 91mp. Ea este ecologica, ieftina, se comporta foate bine la cutremurele de pamant, este simpla si se realizeaza foarte repede. De ce nu? Totusi, in varianta combinarii acesteia cu suruburile Krinner, rezultatele sunt perfecte!
Bineinteles, este mult mai confortabila termic decat oricare alt tip de locuinta conventionala. Gradul de izolare termica crtificat, situeaza casele Soleta in clasa A de eficienta energetica.
Intradevar, primele trei modele Soleta au o forma mai speciala, prin aceasta am urmarit diminuarea suprafetelor expuse exteriorului pentru optimizarea pierderilor energetice dar si o simplificare tehnologica pentru reducerea costurilor de fabricatie. Semicilindrul este primitiva geometrica de la care s-a pornit, forma actuala nefiind altceva decat o aproximare a acesteia.
Fiecare casa Soleta Plus are mai multe zone de depozitare incluse, pe langa spatiile firesti (debara, dressing, dulapuri inzidite) mai exista si alte spatii create in tavanele bailor si a holurilor ce pot fi utilizate ata pentru depozitarea unor obiecte cu folosinta rara cat si ca spatii tehnice pentru amplasarea instalatiilor casei.
Casele Soleta sunt realizate din cele mai bune materiale, cu cele mai bune tehnologii. Scopul nostru este sa redefinim calitatea in aria constructiilor din Romania si nu putem sa obtinem aceasta recunoastrere prin compromis! Este de la sine inteles ca toate acestea costa mai mult insa Soleta te convinge ca ai facut cea mai buna afacere! Niciodata nu ai obtinut atat de mult pentru un pret atat de mic! Decat de „Black Friday”...
Pentru cei care vor o casa adaptata perfect nevoilor lor, putem modifica proiectele Soleta sau putem crea alte modele cu totul noi. Pentru detalii suplimentare este necesar sa ne transmiteti un mesaj in care sa ne descrieti pe larg solutiile dorite.
In scurt timp, pentru fiecare model Soleta va vom propune solutii complete de amenajare interioara, create impreuna cu trei dintre cei mai recunoscuti designeri de interior din Romania. Solutiile propuse vor adapta interiorul Soletelor la destinatia aleasa de catre cumparator: casa tinerei familii, atelier de creatie, casa pentru studenti, casa vanatorului, loc de joaca pentru copii, casa bunicilor, camping, etc.
Pentru aceasta am apelat atat la brand-uri binecunoscute: Clayre&EEF, Hansen, Edwin Jagger, Churchill, Swedese, Tolix, Ercol, Eames, Moustache, etc., cat si la tineri designeri de produs romani. Va vom uimi!
Cu siguranta este ingeniosul sistem modular: chiar daca la cumparare alegi un model mai mic, ulterior aceasta poate fi extinsa atat ca suprafata cat si ca functionalitate, prin adaugarea unor module suplimentare optionale, care se monteaza asemenea sistemului plug&play. Adica, nu sunt necesare modificari ale structurii casei sau demolari, pur si simplu acestea se interconecteaza cu casa. Astfel, casele soleta pot fi extinse adaugandu-le alte camere de locuit, bai suplimentare, module energetice, magazie de unelte, sera, piscina, terase, camere tehnice, etc. Iar daca mai tarziu nu mai aveti nevoie de modulul cumparat , acesta poate fi revandut altcuiva, creand astfel o piata paralela de module Soleta.
Din pacate inca Romania ramane o piata dificila pentru constructiile din lemn si destul de neinformata in privinta tendintelor mondiale din ultimii ani catre realizarea de constructii economice si cu impact minim asupra mediului inconjurator. Chiar daca s-au facut pasi foarte mari in privinta economiei de energie in locuintele populatiei printr-un program national de eficientizare energetica si reabilitare a cladirilor, la nivel individual exista inca prea putin interes pentru preformanta energetica si sustenabilitate.
In prezent, atat dificultatile economice interne dar mai ales aplicarea defectuoasa a reglementarilor din domeniul constructiilor din lemn, au dus la subminarea increderii pietei in calitatea si avantajele constructiilor din lemn. Se exercita o permanenta presiune din partea pietei pentru scaderea preturilor acestui tip de constructii (care in Romania sunt fals considerate cele mai ieftine case) fapt ce aduce cu sine si o scadere drastica a calitatii, iar in final dezamagire. Tot din acest motiv si exporturile de case din Romania catre Europa sunt privite cu neincredere, exista suficient de multe exemple in care cetateni straini, cautand preturi cat mai mici, au ajuns sa cumpere case din Romania ca mai apoi sa se declare foarte nemultumiti de calitatea acestora. Evident ca exista si exceptii, sunt companii conduse cu seriozitate dar prea putine pentru a schimba directia spre bine.
Conceptul de case Soleta s-a dezvoltat in cadrul FUNDATIEI PENTRU INVENTICA SI TEHNOLOGII SUSTENABILE – JUSTIN CAPRA, o organizatie nonguvernamentala romaneasca care promoveaza inventica aplicata in randul tinerilor. Eu sunt coordonatorul proiectului Soleta, ma numesc Catalin Butmalai, experienta mea se intinde dalungul a 16 ani in care am proiectat si construit case din lemn lamelar, realizate in arhitectura post&beam sau rusticele case din barne chertate. Casele din lemn, economia de energie si respectul pentru natura sunt pasiuni si un mod de viata pentru mine. Prin proiectul Soleta am dorit in primul rand definirea unei arhitecturi inovatoare care sa placa tuturor insa in acelasi timp sa fie cat mai economica si prietenoasa cu mediul inconjurator. In concluzie, iubim constructiile din lemn, pentru noi lemnul inseamna mai mult decat un material de constructii. Toate casele din familia Soleta au un farmec aparte, detaliile si proportiile au fost atent studiate astfel incat in imaginea finala a fiecarei case Soleta lemnul devine un accesoriu decorativ si nu doar un banal element al constructiei.
Te rog sa-mi telefonezi la numarul 0723 300 301- Catalin sau 0723 300 302 - Laura ca sa iti programezi vizitarea unei case Soleta finalizate.