Casele Soleta zeroEnergy sunt oferite spre vanzare intr-o configuratie standard care poate fi insa variat configurata inainte de fabricatie si accesorizata optional chiar si dupa construirea sa. In continuare va prezentam detaliile tehnice constructive pentru casele SOLETA zeroEnergy in variantele lor standard. Totusi, ne rezervam dreptul de a face modificari ulterioare in vederea imbunatatirii conceptului SOLETA.
Pentru obţinerea performanţei energetice, am acordat o mare atenţie proiectării suprafeţelor externe ale caselor Soleta, acelea care au contact direct cu climatul exterior.
Pereţi, acoperiş, podea - toate acestea şi îmbinările lor trebuie să fie etanşe, izolate termic şi fonic, să fie rezistente mecanic şi rezistente la orice acţiuni distructive. Soluţii există destule, însă Soleta este proiectată conştiincios, fabricată cu responsabilitate din materiale de cea mai bună calitate!
Structura de rezistenţă a caselor Soleta zeroEnergy este fabricata numai din lemn lamelar. Acesta este un material cu o calitate superioară, care nu se va deforma niciodată! (mai multe despre lemnul lamelar)
Imbinările grinzilor şi stâlpilor sunt tratate cu maximă seriozitate, sunt foarte rezistente, etanşe şi conferă elasticitate clădirii în cazul unui cutremur de pământ. Componentele structurii sunt prefabricate şi tratate încă din fabrică împotriva daunătorilor, mucegaiului şi a ultravioletelor!
Structura acoperisului (de jos in sus)
• Vopsea lavabila/lac ecologic lemn;
• Strat Cartongips 12,5mm/lemn/IsoTex;
• Substructura ;
• Folie PE - bariera de vapori – 0,2mm;
• Structura de rezistenta este realizata din grinzi lamelare cu sectiunea 80x200mm sau conform proiectului. Termoizolatia este realizata cu panouri din poliuretan solid cu grosimea de 100/120/160mm;
• Folie unidirectionala Tyvek;
• Structura ventilare si suport pentru invelitoare;
• Invelitoare: sindrila naturala din lemn de rasinoase sau invelitoare metalica.
• Sunt realizate din lemn de rasinoase triplustratificat, cu geamuri tripan.
Usile de acces
• Cele interioare sunt de tip sandwich , cu rama, toc si fete din material compozit MDF alb. Cele exterioare sunt masive cu fete din placaj special , décor lemn sau color.
Soleta.ro © 2020
Transportul casei la locul de montaj se ofera contra cost. Contravaloarea manoperei de montaj a tuturor elementelor constituente ale casei descrise in oferta standard, este specificata separat in oferta de pret, sau acolo unde este inclusa in pretul casei, aceasta este clar specificat in oferta.
Contact:
E-mail: mainoffice@soleta.ro
Tel:+40 723 300 302
Tel. info tehnic: +40 723 300 301
Pentru izolarea termică am folosit o combinaţie de materiale, celuloză (cu densitate mai mare de 60kg/mc) şi vată minerala si/sau bazaltică.
Eficienţa energetică depinde foarte mult de etanşeitatea casei. Folia antivapori, banda şi adezivii de etanşare pentru aceasta trebuie să creeze o anvelopă perfectă. Din acest motiv am ales DELTA, un furnizor ce oferă o calitate garantată pentru aceste componente.
In general, pentru etanşarea componentelor casei, la montaj se utilizează diverse variante de spumă poliuretanică. Noi am căutat şi am găsit SMX Fixing Foam, produsă de Soudal, singura soluţie de etanşare fără emisii de Isocyanat!
Ferestrele şi uşile exterioare vitrate ale caselor Soleta, sunt fabricate cu geamuri TRIPAN realizate printr-un procedeu special care coboară valorile de radiaţie termică ale acestora, la acelaşi nivel cu cele ale navetelor spaţiale NASA! Deasemenea, suprafeţele exterioare ale geamurilor sunt protejate printrun film metalic care respinge în totalitate radiaţiile UV şi în proporţie de 50% radiaţiile solare din spectrul vizibil. Şi aceasta în condiţiile în care toate componentele folosite sunt ecologice!
Aici lucrurile sunt simple: liderul mondial este VELUX! (www.velux.com)
Este opţiunea dumneavoastră să personalizaţi interiorul Soleta cu pereţi sau uşi din sticlă decor. Acolo unde acestea trebuie să existe, cea mai bună opţiune este compania Garant din Germania (www.garant.de).
Propunerea noastră sunt uşile celulare cu feţe şi toc din MDF finisat alb. Sunt foarte rezistente şi uşor de intreţinut. Totuşi, opţional se pot monta şi alte tipuri de uşi.
Noi credem că o duşumea din lemn de pin natural, selecţionat, vopsită în culoarea Soleta este cea mai potrivită alegere. Aceasta se întreţine ceva mai greu decât sofisticatele duşumele din lemn exotic, este mai puţin rezistentă în timp, dar este românească şi...imbătrâneşte frumos. Pentru cei hotărâţi să spună NU, avem şi alte variante opţionale: parchet din fag, stejar sau alte specii de lemn, destinate sau nu încălzirii prin pardoseală. Toate pardoselile se finisează cu o ceară specială, având ca bază apa şi nu solvenţii organici, care are emisii chimice zero şi se întreţine foarte uşor.
Pereţii interiori Soleta sunt albi. Pot fi şi coloraţi. Vopselele utilizate de noi au numai ingrediente naturale, fără răşini sintetice sau alte chimicale. Aceste vopsele „respirabile” sunt fabricate din uleiuri, plante şi pigmenţi minerali. Pentru mai multe detalii, vizitează www.avropaints.co.uk
Cromatica băilor Soleta sugerează folosirea albului în combinaţie cu negru, la placarea pereţilor. Pardoseala băilor o sugerăm din lemn. Opţional sunt disponibile şi alte combinaţii cromatice sau placarea pardoselilor cu gresie.
Pinul este un arbore conifer larg răspândit în Romania, cu un conţinut ridicat de răşini naturale. Acest fapt îl recomandă în special pentru lucrări de exterior, rezistenţa lui la umezeală şi ultraviolete este net superioară celorlalte specii de conifere. Noi am preferat pinul pentru realizarea teraselor exterioare ale caselor Soleta şi pentru că fiind un material autohton, costurile de transport sunt mult mai mici, implicit şi poluarea se reduce drastic, nemaiconsumând combustibili fosili pentru transportul altor specii din import, pe distanţe foarte mari. Se întreţine foarte uşor, odată la 3-4 ani, cu pensula, se aplică un strat de ceară protectoare.
Şindrilă naturală, realizată şi montată manual după metode a căror origine se pierde în timp. Aceasta este prima opţiune recomandată de noi. Este însa la fel de simplă montarea unei invelitori din tablă profilată, în aceleaşi nuanţe cromatice. Şindrila naturală rezistă fără probleme aproximativ 40 de ani. Uneori mai trebuie înlocuită câte o piesă, însă aceasta face parte din farmecul tradiţional. Nu are nevoie de intreţinere periodică, iar patina naturală se obţine abia după trei ani de la construcţie. Totuşi, poate fi protejată cu o ceară naturală neagră, însa în acest caz tratamentul va trebui repetat la fiecare 3-4 ani. Şindrila naturală are calităţi deosebite şi în izolaţia fonică şi termică a acoperişului!
Culoarea Soleta este deja clasica, emană multă căldură şi n-are nevoie de prea multă întreţinere (refacerea stratului de protecţie se face odată la 3-4 ani). Nu există alte opţiuni alături de această culoare.
Am preferat să păstram tot albul pentru finisarea celorlalte elemente din lemn ce finisează închiderile verticale şi intradosul exterior al acoperişului. Am folosit un lambriu caplama din lemn de răşinoase, finisat cu ceară ecologică albă.
Fiecare model Soleta este prevăzut cu instalaţii sanitare complet funcţionale, după asamblarea caselor fiind necesară doar racordarea la reţelele furnizorilor. Obiectele sanitare sunt deja montate, alegerea acestora se face împreună cu dumneavoastră.
Deși casele Soleta sunt extrem de bine izolate termic, uneori este nevoie ca acestea să fie încălzite. Sistemele propuse de noi pentru încălzire, fie că vorbim despre o instalaţie cu pompă de căldură, despre o centrală cu lemne sau, la extrema cealaltă, de o instalaţie de încălzire cu compost, acestea trebuie să aibă o eficienţă maximă. Dacă am redus pierderile energetice iar casele sunt bine izolate termic, este evident că sursele de căldură nu trebuie să aibă puteri mari, deci şi consumul de energie va fi mic. Casele Soleta sunt ventilate natural, climatul interior fiind foarte sănătos. Opţional, o instalaţie de ventilaţie cu recuperator de căldură, va creşte şi mai mult randamentul energetic al casei.
Asemenea instalaţiei sanitare, şi cea electrică este complet funcţională atunci când casa este gata montată. Toate traseele sunt ascunse în pereţi, acoperiş şi planşeul casei, există tablou electric, fiind necesară doar racordarea la reteaua publică. Dacă vorbim despre o casă zeroEnergy, instalaţia completă de producere a electricităţii din surse neconvenţionale(solară/eoliană/hidro) este gata de utilizare. Proiectul instalaţiilor prevede bineînteles un număr minim de prize, întrerupătoare sau lămpi în fiecare încăpere, însă acesta poate fi opţional personalizat.