1. Componentele casei sunt prefabricate in afara santierului?

SOLETA zeroEnergy  -  INTREBARI FRECVENTE

Structura principala a casei este realizata in fabrica si expediata pe santier in pachete preambalate. Apoi componentele sunt asamblate, acestea fiind usor de manevrat de catre doua-patru persoane, eliminandu-se necesitatea unei macarale.

Pentru cladiri mai mari se vor realiza componente mai mari si va fi nevoie de o macara pentru maxima eficienta.

2. Este nevoie de fundatie pentru casele  Soleta?

Da, insa tipul de fundatie depinde de modelul casei. Soleta One si Soleta Two, impreuna cu toate variantele lor, pot fi asezate si pe butuci din lemn asemenea prototipului din Bucuresti, acest fapt fiind prevazut si in proiect. Folosirea butucilor in locul unei fundatii clasice din beton armat poate reduce costurile de 10 ori !! Restul gamei Soleta are nevoie de fundatii din beton armat , insa si acestea sunt mult mai economice decat solutiile conventionale.

3. Cum se face racordarea casei la sursele de electricitate si apa?

Noi recomandam dotarea tuturor caselor Soleta cu un sistem propriu de generare a energiei electrice din surse neconventionale, insa in cazul in care nu este posibil acest lucru casa poate fi racordata fara probleme la reteaua publica de energie electrica, pentru aceasta fiind necesara doar contactarea filialei locale a furnizorului de energie electrica. Este deasemenea posibila functionarea casei in regim mixt, atat din surse proprii cat si conectata la reteaua publica de energie electrica.

Deasemenea, pentru necesarul de apa este posibila racordarea la reteaua publica, la o sursa proprie sau , pentru necesarul de apa menajera casa se poate accesoriza cu o instalatie de recuperare a apelor pluviale.

 

 

4. Care este sursa de incalzire recomandata pentru casele Soleta?

Avand in vedere consumul redus de energie al unei case Soleta costurile de operare sunt mici indiferent de sursa de energie folosita. Totusi noi recomandam utilizarea pompelor de caldura , acestea sunt cele mai potrivite proiectelor Soleta.

 

5. Suprafetele vitrate generoase nu sunt o „invitatie” pentru raufacatori?

Casele Soleta sunt intradevar dotate cu mari suprafete vitrate insa optional acestea pot fi dotate cu geamuri antiefractie. Totusi nu trebuie sa exageram, hotii nu vor intra mai usor intr-o casa Soleta decat intr-una conventionala, dimpotriva, sistemul de management integrat (disponibil optional) are diverse functii antivol care vor descuraja din start o posibila astfel de infractiune.

6. Care este garantia pentru casele  Soleta?

Garantia acordata prin contract este de 10 ani, garantie obligatorie in comunitatea Europeana. Totusi durata de garantie nu trebuie confundata cu durata de viata, care este mult mai mare, contractul de postgarantie are o durata maxima de 40 de ani!

8. Cat timp dureaza pana primesc casa dorita?

Depinde de modelul ales si de numarul de contracte eflate in derulare inaintea dumneavoastra. In conditii normale un termen mediu de 90 de zile calendaristice poate fi un prim reper. Pentru o estimare exacta este necesar sa ne contactati.

7. Cum se poate cumpara o casa Soleta?

Cunoasterea nevoilor dumneavostra in privinta viitorului spatiu de locuit va ajuta sa alegeti intai modelul de casa Soleta care vi se potriveste cel mai bine iar apoi sa-l accesorizati cu toate cele necesare unui confort optim. In paginile de prezentare a caselor Soleta gasiti informatii privind preturile de vanzare insa pentru aflarea tuturor detaliilor este necesar sa ne transmiteti un e-mail sau sa ne contactati telefonic la numarul 0040 723 300 301.