Fundatia pentru Inventica si Tehnologii Sustenabile  JUSTIN CAPRA   (FITS)

      Fundatia pentru Inventica si Tehnologii Sustenabile – Justin Capra (FITS) este o organizaţie nonprofit, independentă, care îşi propune sa stimuleze şi sa promoveze inventica şi cercetarea originală, să atragă în această activitate specialişti şi tineri dotaţi cu înclinaţie spre inventică şi cercetare.

        Programele FITS  acopera o gama larga de domenii şi discipline ale stiintei si tehnologiei, cu o sustinere speciala pentru temele de inventica si cercetare ce au ca rezultat crearea unor produse de larg consum sau componente ale unor asemenea produse. Toate temele de inventica  dezvoltate in cadrul programelor FITS au ca finalitate crearea unui prototip functional si intocmirea unui plan de afaceri pentru lansarea acestuia pe piata.

18

 

13

ian

21

 

jul

21

ian

12

mar

SCURT ISTORIC SOLETA:

       Ne adresam in special tinerilor, stimularea aptitudinilor acestora  este o prioritate, ii ajutam sa descopere munca de cercetare colectiva si perseverenta, pastrandu-si totusi independenta propriei creativitati.

Activitatea se desfasoara in grupe de lucru care alatura specialisti din domenii uneori foarte diferite, fiecare membru al unui grup de lucru are ocazia pe parcursul unui proiect sa descopere multiple conexiuni interdisciplinare, astfel invatarea prin cercetare devine o metoda principala de formare a tinerilor inventatori. O astfel de activitate nu este uşoara,  necesită mult efort, rabdare si dragoste pentru stiinta. Fiecare tanar are propriile sale dorinte, ambitii si interese. Rolul nostru este sa-I ajutam sa-si canalizeze si dozeze eforturile cu eficienta catre REZULTAT!

 

 

 

 

 

 

 

    Gasirea de noi solutii in domeniul locuintelor sustenabile este o importanta latura a activitatii FITS, in momentul de fata in cadrul Fundatiei derulandu-se trei programe de cercetare in acest domeniu. Astfel  trei concepte inovatoare ce poarta numele de  SOLETA, OROLES si SARMIS impart intre ele toate atributele unei locuinte perfecte.  Primul dintre acestea, programul SOLETA a fost deja finalizat astfel  incat prima locuinta FITS pe care o prezentam este Soleta  zeroEnergy One,  ea este realizata din lemn, poliuretan, celuloza si sticla, are o arhitectura neobisnuita si include multe inovatii remarcabile.  Prototipul acestei case poate fi vizitat la Bucuresti  in cartierul Baneasa, vis-a-vis de ambasada SUA.  Pentru mai multe detalii despre FITS si programele sale viziteaza pagina www.fundatia-justin-capra.ro.

       Am reunit experienta noastra de 15 ani  in domeniul constructiilor din lemn lamelar cu entuziasmul si cunostintele  tinerilor inventatori membri ai Fundatiei pentru Inventica si tehnologii sustenabile – Justin Capra pentru a realiza impreuna un proiect complex  unic in Romania, un nou  sistem constructiv cu caracteristici in limitele conceptului  zeroEnergy.  Inca de la inceput am dorit sa cream un concept de locuinta adaptat cerintelor pietei premium printr-o  arhitectura de exceptie, tehnologii moderne, dotari complexe si calitate ridicata. S-a pornit cu un set de cerinte dificile dar am reusit impreuna sa finalizam  acest proiect respectand parametrii impusi. Rezultatul este acest prototip, Soleta zeroEnergy One – numita astfel in onoarea domnului inginer Justin Capra -  exemplarul ce prefigureaza familia de case Soleta zeroEnergy.

 

 

 

 

Nu ne-am impus un numar limita de proiecte diferite in familia de case Soleta, dezvoltam in permanenta noi si noi variante arhitecturale si pe parcursul finalizarii acestora le vom prezenta in acest site. Toate variantele de case Soleta respecta specificatiile tehnice si arhitecturale ale prototipului conceput de catre FITS, dar  ofera gradual mai mult spatiu si mai multe functionalitati astfel incat sa acopere cat mai multe din cerintele cumparatorilor de case individuale.

Proiectul Soleta este primul dintre cele trei proiecte de inventica in domeniul locuintelor ecologice sustinute de fundatia noastra:

     -Soleta

     -Oroles

     -Sarmis

Acesta cuprinde principiile arhitecturale si tehnologice care stau la baza conceptului Soleta, dar si specificatiile constructive ale acesteia, lista de accesorii si module optionale

In urmatoarele zile, alaturi de partenerii FITS a inceput productia efectiva a prototipului casei SOLETA zeroEnergy, in halele de productie ANSONIA, o companie romaneasca specializata in realizarea de constructii din lemn lamelar incleiat.

Aceasta se ridica pe un teren aflat in Bucuresti, in imediata apropiere a ambasadei SUA. Pentru amplasarea sa in acest loc suntem sprijiniti de catre companiile EuroGarden si Baneasa Investments, parteneri FITS.

ANSONIA - partener FITS in fabricarea caselor Soleta

13  

oct

Cu sprijinul partenerilor nostri prototipul casei SOLETA este gata,

acesta este deschis publicului spre vizitare 7 zile pe saptamana. Chiar daca la aceasta inaugurare nu toate sistemele casei erau functionale, eforturile de finalizare continua si in lunile urmatoare.